x
Bucketlist pictogram

De duurzame bucketlist als een app

Duurzaam leven wordt weer een stukje overzichtelijker en leuker met de Duurzame Bucketlist App op je smartphone. De app telt tientallen kleine en grotere activiteiten om te meten waar je staat en om samen of alleen verder te verduurzamen.

De app is een gezamenlijk initiatief van A Rocha, Groene Kerken, Stabilitas, Micha Nederland en Climate Stewards. Al jaren roepen ze christenen op om beter te zorgen voor de schepping. Op tal van manieren zetten ze woorden om in daden. De app is daarin een handige tool en bedoeld om het samen te doen. Het is een mooie duurzame tegenhanger van de “normale” bucketlist, die vaak alleen maar gaat over meer en meer en nog meer.

Stap voor stap
De app wil duurzaam leven bewust opknippen in kleine, haalbare stappen. Soms worden mensen geraakt door de ellende die klimaatverandering met zich meebrengt, maar worden weer gedemotiveerd omdat ze niet de wereld kunnen redden. De problemen zijn te groot en dan loop je onherroepelijk vast. Nu is er de mogelijkheid om stap voor stap verder te gaan op de weg van verduurzaming. Daarom is de boodschap: ‘Doe het stap voor stap. Begin bij één ding dat haalbaar voor je is en kies daarna weer een volgend actiepuntje uit.

Samen
Met de Duurzame Bucketlist kan je structureel aan de slag met duurzaamheidsdoelen. Zowel alleen, als in een groep!
Doordat je een groep aan kunt maken, kun je vrienden of gemeenteleden uitnodigen om mee te doen. Duurzaam leven vraagt een lange adem en samen houd je elkaar gemotiveerd. Het kan ook mooie gesprekken opleveren: welke keuzes maak je, wat drijft je, wat houd je tegen als het gaat om duurzaam leven?

Geen moeten, maar willen
De organisaties hebben bewust voor de opzet van een bucketlist gekozen om hulp te bieden. Gert Olbertijn van Stabilitas: “omdat je een duurzaam leven alleen volhoudt als je het vanuit een diep verlangen doet om beter te zorgen voor de schepping en voor je medemens. Dan is het geen kwestie van moeten meer, maar van willen!”

De app is te vinden op de website van de duurzame bucketlist

Bezoek de website

Download bestanden:

297x420mm poster Bucketlist zonder snijtekens 1 (473,771 KB)