x
Zonnepanelen van mozaiek wonen

De eerste zonnepanelen op woningen van Mozaïek Wonen!

De eerste zonnepanelen op de woningen van Moziëk Wonen in de wijk Immergroen liggen er! Begin mei 2019 deed de woningcorporatie haar huurders een aantrekkelijk aanbod daarvoor. Ruim 180 huurders zijn daar tot nu toe al op ingegaan.

Mozaïek Wonen wil voor huurders met een smalle beurs wonen beter betaalbaar maken. Met de stroomopbrengst van de zonnepanelen kunnen huurders besparen op hun energierekening en dus ook op hun woonlasten. En ze leveren een bijdrage aan een beter milieu.

Besparen op woonlasten en naar gemiddeld energielabel B

Mozaïek Wonen investeert de komende jaren niet alleen in energiebesparende maatregelen, zoals het isoleren van woningen, maar ook in energieopwekkende maatregelen. Ron de Haas, directeur-bestuurder van Mozaïek Wonen: "Het plaatsen van zonnepanelen op de daken van onze woningen past in ons streven om huurders te helpen besparen op hun woonlasten en om in 2021 voor al onze woningen gemiddeld het groene energielabel B te behalen."

Zonnepanelen

De komende vier jaar gaat Mozaïek Wonen wijkgericht aan de slag met het plaatsen van zonnepanelen op zo'n 3.850 woningen, waarvan circa 1.615 eengezinswoningen en circa 2.235 appartementen. Zodra een wijk aan de beurt is, ontvangen huurders daarover een bericht. Om de woningen te voorzien van zonnepanelen is Mozaïek Wonen een samenwerking aangegaan met Sungevity voor de eengezinswoningen en Ecorus voor de appartementen.

Het aanbod voor de huurder

Wanneer de huurder graag zonnepanelen op het dak wil laten plaatsen, investeert Mozaïek Wonen. De woningcorporatie koopt de zonnepanelen en zorgt dat de panelen geplaatst en geïnstalleerd worden. De huurder betaalt vervolgens maandelijks een bedrag voor het gebruik van de panelen. Dit bedrag is lager dan de besparing die wordt gerealiseerd met de zonnepanelen. Zo is de huurder goedkoper uit en bespaart hij of zij op de woonlasten.