Evert als energiecoach P1 8 7

Wil je energiecoach worden?

Ben je op zoek naar vrijwilligerswerk en lijkt het je leuk om je buurtbewoners te helpen met energiebesparing? Maak je makkelijk contact met mensen? En wil je jezelf ontwikkelen? Meld je dan aan als energiecoach! Na een training van een aantal dagdelen weet jij alles over energiebesparing en verduurzaming van huizen en ben je klaar om bij buurtbewoners langs te gaan.

Is er voorkennis nodig? Nee niet nodig, wel vinden we het belangrijk dat je een positieve houding hebt, een boodschap goed kunt overbrengen en dat je het leuk vindt om bij mensen thuis te komen. Een technische achtergrond is niet nodig

Wat doet een energiecoach?

Je gaat bij mensen thuis advies geven of digitaal wanneer dit nog niet kan. Als energiecoach krijg je een training waardoor je precies weet hoe mensen geld kunnen besparen op de energiekosten en prettiger kunnen wonen. Daarnaast geef je basisadvies over de stappen die iemand kan zetten om zijn of haar woning te verduurzamen. Dit leg je allemaal vast in een digitaal dossier.

Wat bieden we jou?

We bieden je een basistraining die je opleidt tot energiecoach. We leren je van alles over energiebesparing (in gedrag en woningaanpassingen), bovendien bouw je een netwerk op. Er is ook een online platform voor alle coaches, waar je je ervaringen kunt delen. Voor je vrijwilligerswerk ontvang je € 15 per huisbezoek (vrijwilligersvergoeding).

Praktisch

Je kunt zelf bepalen op welke dagen en tijdstippen je de huisbezoeken in plant. Een bezoek duurt gemiddeld 1,5 tot 2 uur. Je bent minimaal 1x per week beschikbaar.
Meer weten of je aanmelden? Stuur een korte motivatie en je contactgegevens naar: energieadvies@gouda.nl