x
Energiecoaches 0200311 MG 1505

Energiecoach worden?

Wie zoeken we?

Lijkt het je leuk om je buurtbewoners te helpen met energiebesparing? Maak je makkelijk contact met mensen? En wil je jezelf ontwikkelen? Wordt dan energiecoach! Na een training van een aantal dagdelen weet jij zoveel over energiebesparing en verduurzaming van woningen dat je bij buurtbewoners langs kunt gaan om ze te coachen op het gebied van energiebesparing. Is er voorkennis nodig? Nee. Wel vinden we het belangrijk dat je een positieve houding hebt, dat je een boodschap goed kunt overbrengen en dat je het leuk vindt om bij mensen thuis te komen. Een technische achtergrond is niet nodig.

Wat doet een energiecoach?

Je geeft een advies bij mensen thuis of via video-vergaderen zolang een thuisbezoek nog niet kan. Aan de hand van een computerprogramma komen bewoners en jij erachter hoe geld te besparen op energiekosten en hoe men prettiger kan wonen. Je geeft advies over de stappen die iemand kan zetten om de woning te verduurzamen. De resultaten komen beschikbaar in een digitaal dossier met een adviesrapport.

Wat bieden we jou?

We bieden je een basistraining die je opleidt tot energiecoach. We leren je van alles over energiebesparing (in gedrag en woningaanpassingen), bovendien bouw je een netwerk op in je buurt en met de andere energiecoaches in Gouda. Er is ook een online platform waarop je je ervaringen kunt delen. Het is vrijwilligerswerk, waarvoor je een vergoeding krijgt van € 15 per uitgebracht advies.

Praktisch

Je kunt samen met de aanvragers van het advies zelf bepalen op welke dagen en tijdstippen je de huisbezoeken regelt.
Een bezoek duurt gemiddeld 1,5 tot 2 uur. We stellen als voorwaarde dat je minimaal 1x per week beschikbaar bent.

Meer weten of je aanmelden?
Stuur een korte motivatie en je contactgegevens naar: energieadvies@gouda.nl dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.