x
Wilo als coach MG 3954 Aloys 20211030 153704 20211106 144016 Evert als energiecoach P1 8 9

Energiecoaches gezocht (vrouwen/mannen)

Help je buurt energie te besparen

Energiecoach
Als energiecoach kom je bij mensen thuis en geef je advies over de stappen die iemand kan zetten om de woning te verduurzamen.

Hoe werkt het
Je geeft een energieadvies bij mensen thuis, via video-vergaderen of telefonisch. Aan de hand van informatie die je invoert in het online systeem leren bewoners hoe geld te besparen op energiekosten en hoe zij prettiger kunnen wonen. Je geeft advies over de stappen die iemand kan zetten om de woning te verduurzamen. De resultaten komen digitaal beschikbaar met als resultaat een adviesrapport.
Wanneer mensen echt technische vragen hebben kunnen ze worden doorverwezen naar het Duurzaam Bouwloket

Wat bieden we jou
De gemeente biedt een training aan, die je opleidt tot energiecoach. Daarnaast bouw je een netwerk op in je buurt en met de andere energiecoaches in Gouda. De functie van energiecoach betreft vrijwilligerswerk, waarvoor je een vrijwilligersvergoeding krijgt van € 15,- euro per keer.

Wat vragen we van jou
Je bent gemiddeld minimaal 1x per week voor 3 uur beschikbaar.
Je beheerst de Nederlandse taal goed (gastheren of gastvrouwen die Arabisch, Engels of een andere taal spreken worden zeker gevraagd om te reageren).
Je vindt het leuk om bij mensen thuis te komen en mensen te helpen.
Liever geen energiecoach worden, maar gastheer/gastvrouw, afsprakenmaker of energieklusser? Dat kan ook.

Aanmelden
Stuur een korte motivatie en je contactgegevens naar: energieadvies@gouda.nl dan neemt de gemeente zo snel mogelijk contact met je op.

Je hoeft net heel technisch te zijn. Vrouwen mogen zeker reageren, net zoals mensen met een tweede moedertaal (Arabisch, Engels of een andere taal).

Wat doet een energiecoach?

Je geeft een energieadvies bij mensen thuis, via video-vergaderen of telefonisch. Aan de hand van informatie die je invoert leren bewoners hoe geld te besparen op energiekosten en hoe zij prettiger kunnen wonen. Je geeft advies over de stappen die iemand kan zetten om de woning te verduurzamen. De resultaten komen digitaal beschikbaar met als resultaat een adviesrapport.

  Wat bieden we jou?

  De gemeente biedt een basistraining aan, die je opleidt tot energiecoach.
  Zij leren je van alles over energiebesparing (in gedrag en qua woningaanpassingen). Je kan in de winter een warmtescan meenemen, hierop kunnen bewoners zien waar in hun huis de warmte weglekt. Daarnaast bouw je een netwerk op in je buurt en met de andere energiecoaches in Gouda. Er is ook een online platform waarop je je ervaringen kunt delen. De functie van energiecoach betreft vrijwilligerswerk, waarvoor je een vrijwilligersvergoeding krijgt van € 15,- euro per uitgebracht advies. Je mag zelf (in overleg met bewoners) bepalen op welke dagen en tijdstippen je de afspraken maakt.

  Wat wordt gevraagd?

   Je bent gemiddeld minimaal 1x per week voor 3 uur beschikbaar.
   Je beheerst de Nederlandse taal voldoende (coaches die Arabisch, Engels of een andere taal spreken worden zeker gevraagd om te reageren).
   Vind je het leuk om bij mensen thuis te komen en mensen te helpen? Meld je aan.
   Liever geen energiecoach worden, maar planner, energieklusser of gastvrouw/man? Klik dan hier


   Aanmelden?
   Stuur een korte motivatie en je contactgegevens naar: energieadvies@gouda.nl dan neemt de gemeente zo snel mogelijk contact met je op.