x
Bloemen Singelpark Blekersingel Gouda Blekersingel met singelpark Blekersingel met waterplanten Aanplant van singelpark Gouda Singelpark Blekersingel Gouda Aanplant van singelpark Gouda

Groene Houtmansgracht met 3000 vaste planten en 10 bomen

Bomen en planten in plaats van grijze parkeerplaatsen

Aan de Houtmansgracht heeft 'grijs plaatsgemaakt voor groen". Een echte groene make-over, dankzij de inspanningen van vele vrijwilligers. Over de hele lengte van de kade is een plantstrook ontstaan van wel drie meter breed. De stoeptegels en grijze bestrating zijn verdwenen. De weg is een meter smaller en in plaats van een trottoir van betontegels, kun je nu wandelen over een pad van gebakken klinkers. Tekeningen en foto's van vroeger tijden tonen dat het Houtmanplantsoen ook doorliep in groene stroken met bomen en beplanting. Net zoals toen kunnen Goudse inwoners nu weer flaneren.

1000-en planten!

De plantstrook aan de kade is voorzien van duizenden meerjarige (vaste) planten, die op verschillende momenten in het jaar groeien en bloeien.

Houtmangracht


Er staan 10 prachtige bomen extra aan deze gracht, speciaal uitgekozen. Allemaal met verschillende vormen, bladkleur en bloeiwijze. Deze bomen doorbreken de strakke bomenrij en het eentonige straatbeeld. Bij de brug is een groot plantvak ontstaan ter vervanging van de verwaarloosde steiger.
Alles bij elkaar zorgt dit project voor een aangenaam en intiem straatbeeld en verbinding met andere delen van het Singelpark.

In de zomer van 2021 zijn foto's gemaakt van alle prachtige planten en bloemen!

mooie borders aan de Houtmangracht