x
  • home
  •   Afval
Bedrijfsafvalinzameling binnenstad gouda

Innovatieve en duurzame inzameling bedrijfsafval binnenstad Gouda

Minder CO2-uitstoot in de binnenstad. Een betere scheiding van afvalstromen. Méér recycling. Minder overlast voor omwonenden en winkelend publiek. En social return on investment. We zijn hard op weg naar een schoon Gouda! Dankzij een nieuw initiatief van de Goudse binnenstadondernemers, gemeente Gouda, Stichting Gouda Schoon, Promen en Beelen.

Bedrijfsafvalcontainers uit het straatbeeld

Er wordt hard gewerkt om alle grote bedrijfsafvalcontainers uit het straatbeeld te laten verdwijnen. Er is al een alternatief: de aangesloten (horeca)bedrijven bieden hun vuil voortaan aan in witte plastic zakken die dagelijks vóór 15.00 uur worden opgehaald. Zo wordt gelijk voorkomen dat inwoners hun afval bij het vuil plaatsen. Het resultaat? Een aantrekkelijkere binnenstad.

Minder CO2-uitstoot

Stichting Gouda Schoon huurt voor de inzameling een zogenoemde Goupil (elektrotruck) met chauffeur via Promen in Gouda. Dat scheelt weer acht of negen vrachtwagens door het centrum! Een beperking van geluid én CO2-uitstoot. Promen zet hiervoor mensen in met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Betere scheiding van afvalstoffen

Promen brengt de vuilniszakken uit de binnenstad naar een 20m3 pers van Beelen, die de perscontainer ledigt wanneer nodig. Op dezelfde manier worden een papiercontainer en een glascontainer gevuld en leeggereden door Beelen. Ook deze afvalstromen worden gratis meegenomen. Dat komt direct ten goede aan een betere afvalscheiding.

Een hoger recyclepercentage

De sorteer- en verwerkingsinstallaties van Beelen in Vlaardingen zijn state of the art. Beelen realiseert voor in haar keten recyclepercentages van maar liefst 99%. Door niet te scheiden aan de bron maar op locatie wordt niet alleen het aantal transportbewegingen gereduceerd, maar wordt het afval ook beter gesorteerd, gescheiden en gerecycled.