x
De Koffiejongens

Kappen met die cupzooi!

Hoe duurzaam is de koffie die je dagelijks drinkt?

1. AFBREEKBARE CUPS
Heb je weleens nagedacht over je aluminium en plastic koffiecups? Omdat ze van gemixt materiaal zijn moeten ze bij het restafval en worden ze verbrand!
Maar... er is een alternatief: 100% Bio afbreekbare cups. Deze zijn gemaakt van planten en 100% biologisch afbreekbaar. Dat betekent dat de koffiecups na gebruik bij het GFT kunnen. Hier worden ze omgezet tot supervoedzame compost. Je plantjes zijn er dol op!

2. GECERTIFICEERDE KOFFIE
Als je dan toch gaat zoeken naar een alternatief denk dan meteen eens na over koffie gecertificeerd met het Rainforest Alliance keurmerk. Dat betekent dat jij, door deze koffie te drinken, bijdraagt aan betere leefomstandigheden van de koffieboeren en hun families. Bovendien weet je zeker dat jouw koffie is geteeld met respect voor de natuur.

3. VERPAKT IN VERANTWOORD KARTON
Oh, let er dan meteen op dat het verpakkingsmateriaal FSC gecertificeerd is. Dat betekent dat de bomen die gebruikt worden om het karton mee te maken duurzaam beheerd worden. Zo wordt er voor elke boom die gekapt wordt ook weer een boom terug-geplant.

4 CO₂-NEUTRAAL EN B CORP GECERTIFICEERD
Zo kan je ook nog letten op de productie in de hele keten, stel dat die CO2 neutraal is, dan ben je weer een hele stap verder.