x
Dames van de kledingruil

Kledingruil hoe werkt dat?

Nu nog dameskleding

De kledingindustrie is de tweede meest vervuilende industrie in de wereld. Van pesticiden en gifstoffen die gebruikt worden bij het groeien van planten en het verven van stoffen en het vervuilen van enorme hoeveelheden (open) water. Waarna uiteindelijk veel kleding verdwijnt in de verbrandingsovens.

In 2020 zetten Leyla Fortunati-Koubia, Marjan Tabak en Nina van Halem zich in om een kettingkledingruil in Gouda op te zetten.
Het komt vaak genoeg voor dat kleren niet meer passen of je ze niet meer leuk vindt. Daarom is een kettingkledingruil de perfecte gelegenheid om hier wat aan te doen. De kleding doe je in een tas en deze reist dan verschillende adressen langs. Zo kunnen mensen eruit nemen wat ze leuk vinden en er zelf nog wat in terug stoppen. Het is een duurzame manier om tweedehandskleding nog een nieuw thuis te geven. Zo zegt Nina het volgende: ‘Wanneer je je kleding in een kledingcontainer gooit, verdwijnt het in de anonimiteit. Nu wandelt iemand in Gouda rond met de items die ik gedoneerd heb.’ Op dit moment gaat het alleen nog om dameskleding in allerlei maten, maar misschien komt er in de toekomst ook nog wel een kettingkledingruil voor heren- of kinderkleding. Heb je dus zelf nog kleding liggen die je niet meer leuk vindt of niet meer past? En wil je graag in een tas gratis kleding shoppen?

Meld je aan en doe mee!

Bezoek de website