x
Isolatie HR glas doorsnede Isolatie

45,5% investeringsaftrek voor zuinige bedrijfsapparaten

Investeer je als bedrijf in CO2-reductie, energiezuinige technieken en duurzame energie? Maak dan gebruik van de regeling Energie-investeringsaftrek (EIA). Voor de investering in je pand kan je 45,5% van de investeringskosten aftrekken van de fiscale winst. Voor 2023 is er een budget van € 249 miljoen.
De regeling levert gemiddeld 11% voordeel op. Naast de EIA is er bovendien ook de gebruikelijke afschrijving voor de energie-investeringen en een lagere energierekening.

Energielijst

De Energielijst is een belangrijk onderdeel van de regeling EIA. Belangrijk is dat je investering voldoet aan de omschrijving onder één van de codes die op de Energielijst staan. Hier enkele voorbeelden van investeringen: een luchtkoeling, warmtepomp-boiler, droog- en verarmingssysteem, warmtebrug, luchtgordijn, inklapbare zeecontainer, elektrisch frituurtoestel, rookgasreiniging, energiezuinige wasdroger en nog veel meer producten die uiteindelijk allemaal energie besparen.

Ga dit na met behulp van de brochures (pdf) of met de online zoektool waarmee je snel kan zoeken op bijvoorbeeld code, techniek een branche of ander trefwoord. Op de Energielijst staan:

  • duidelijk omschreven investeringen (specifieke code), en
  • maatwerkinvesteringen die een forse energiebesparing opleveren en binnen een bepaalde tijd zijn terugverdiend (generieke code).

Meer algemene informatie over de Energielijst

Bezoek de website