x
Plaswijck laagbouw

Samen met je buren verduurzamen? Vraag subsidie aan

Met de subsidie 'SDO: Samen naar een duurzame omgeving' kunnen Goudse inwoners met buurtbewoners samen een project opzetten om te verduurzamen. De subsidie is bedoeld voor kosten voor advies, onderzoek en/of communicatie.

  Samen kijken naar de beste oplossing

  Inwoners isoleren hun woning en kijken naar andere bronnen die zorgen voor warmte. Buurten zijn vaak op dezelfde manier gebouwd. Daarom is jouw oplossing misschien ook een oplossing voor je buren. Met de Goudse subsidieregeling 'Samen naar een duurzame omgeving' kun je samen onderzoeken wat voor jullie het beste is. Ook Verenigingen van Eigenaren met vijf of meer woningen kunnen gebruik maken van de subsidie.

  Vraag makkelijk subsidie aan

  De subsidieregeling is makkelijk. En je kunt vanaf nu tot eind 2026 een aanvraag indienen. Daardoor heb je genoeg tijd om een voorstel goed uit te werken. De kosten voor materialen zoals zonnepanelen of een warmtepomp vallen niet onder de regeling. Kijk daarvoor naar de landelijke subsidieregeling.

  Eerst inspiratie opdoen?

  Kijk dan eens bij het Energienetwerk Gouda. Dit netwerk is van en voor Goudse inwoners. Hier kun je ideeën opdoen en uitwisselen.