x
Raam eruit tijdens Green Make Over Isolatiematerialen start linksboven hennep kurk schapenwol textielisolatie vlasplaat houtvezel en flexibele vlasmat 800x533 1 Buitengevel isolatie

Samen met je buren verduurzamen? Bewoners/bedrijven: vraag de nieuwe SDO-subsidie aan

De gemeente Gouda wil in 2040 van het gas af en CO2-neutraal zijn. Inwoners en bedrijven zetten stappen in verduurzamen. Met de subsidie Samen naar een Duurzame Omgeving kunnen inwoners met buurtbewoners, of bedrijven met bedrijven in hun omgeving, samen een project opzetten. De subsidie is bedoeld voor kosten voor advies, onderzoek en/of communicatie.

Directe omgeving
Inwoners en ondernemers isoleren hun panden en kijken naar andere bronnen die zorgen voor warmte. Buurten zijn vaak op dezelfde manier gebouwd. Daardoor is jouw oplossing, misschien ook een oplossing voor je buren. En omgekeerd. Op bedrijventerreinen liggen de gebouwen dicht bij elkaar. Ook dan is het slim samen plannen te bedenken. De subsidieregeling Samen naar een Duurzame Omgeving helpt hierbij.

Vraag makkelijk subsidie aan

De subsidieregeling is makkelijk. En je kunt vanaf nu tot eind 2026 een aanvraag indienen. Daardoor heb je genoeg tijd om een voorstel goed uit te werken. De kosten voor materialen zoals zonnepanelen of een warmtepomp vallen niet onder de regeling.

Inspiratie opdoen?
Het Energienetwerk Gouda is van en voor Goudse inwoners. Hier kun je ideeën opdoen en uitwisselen. Bedrijven kunnen inspiratie vinden bij het Duurzaamheidsplatform Gouda.