x
Bomen ophaalactie op GOUDasfalt bomen ophaalactie op GOUDasfalt bomen ophaalactie op GOUDasfalt Boompjes in bakfiets op GoudAsfalt Bomendag

Uitdeeldag Meer Bomen Nu een succes!

Op 11 februari 2023 was de uitdeeldag van boompjes op GOUDasfalt. De jonge boompjes waren geoogst op de nieuwbouwplek in de Spoorzone en krijgen hiermee een kans om ergens anders verder te groeien.

Medewerkers van GOUDasfalt hebben alle boompjes ingekuild, het verkeer geregeld en waren aanwezig om te helpen op de uitdeeldag. Ook wethouder Michel Klijnmij-Van der Laan was er namens de gemeente om het project te steunen.

Al even voor 10 uur kwamen mensen langs en binnen 2,5 uur waren alle boompjes en struiken uitgedeeld. Het ging in totaal om ongeveer 80 berken, 70 elzen, 140 Kornoeljes, 140 wilgen, 14 boerenjasmijn, 15 plantjes kaardenbollen, 3 glansmispel en zaadjes van teunisbloem en kaardenbollen, 1 stek van een vijg, een vlier en een wijnbes. De kornoelje was het meest populair.

Meer Bomen Nu

De landelijke organisatie MeerBomen.nu redt jonge bomen op plekken waar zij niet volwassen kunnen worden. Bijvoorbeeld door de komst van nieuwbouw of op plaatsen waar het gebied open moet blijven. De afgelopen jaren heeft Meerbomen.nu al meer dan een miljoen boompjes een nieuwe kans gegeven. Duizenden vrijwilligers hebben hieraan meegeholpen, door bomen uit te graven en weer aan te bieden.

Spoorzone eerste project in Gouda

MeerBomen.nu verzamelde met vrijwilligers de jonge bomen in dat gebied en bracht ze tijdelijk naar Goudasfalt. Daar zijn ze gratis uitgedeeld aan wie ze maar wil hebben. Om bijvoorbeeld te planten in buurttuinen, voedselbossen, tuinen van inwoners of bij boeren en tuinders. Zo verhuizen inheemse zaailingen en stekken naar een plek waar zij wel verder kunnen groeien. Het planten van meer bomen is een goede oplossing om klimaatverandering te vertragen, de biodiversiteit te herstellen én om inwoners te helpen aan meer groen in hun directe omgeving.

Het Spoorzone-project van Meer Bomen Nu is in ieder geval een succes!

Iedereen die mee wil doen aan zo'n project kan via www.Meerbomen.nu zich aanmelden voor een oogstdag, plantdag, of uitdeeldag!

Bezoek de website