x
Zonnepanelen op sportclub dak

Verduurzaming van je sportclub

Gemeente Gouda en SPORT•GOUDA werken hard aan verduurzaming. Zo worden er op dit moment zonnepanelen geplaatst bij sportcentrum De Mammoet. Maar ook voor sportverenigingen is verduurzaming interessant. Je kunt er namelijk veel kosten mee besparen. En elke euro die je bespaart, is er één die je kunt uitgeven aan datgene waar het om draait: sport.

Besparing op de energiekosten van de accommodatie versterkt de positie van je club structureel. Bovendien geef je als club, vanuit je maatschappelijke rol, het goede voorbeeld.

Gemeente Gouda en SPORT•GOUDA ondersteunen al die duurzaamheidsinitiatieven. Want Gouda heeft de ambitie om in 2040 energieneutraal te zijn! Om sportclubs te ontzorgen tijdens het hele verduurzamingstraject, heeft de gemeente afspraken gemaakt met Onze Clubkracht. Onze Clubkracht heeft al veel ervaring in het land opgedaan met het verduurzamen van sportverenigingen.

Het traject met Onze Clubkracht in het kort

De start van het traject is een kennismakingsgesprek met je vereniging en een locatieonderzoek. Daaruit volgt een rapport met een overzicht van mogelijke maatregelen en subsidieregelingen. Op basis daarvan kan je vereniging een weloverwogen besluit nemen over de vervolgstappen, zoals het aanvragen van subsidies en offertes, en meedenken over financiering. Maar ook daarbij kan Onze Clubkracht begeleiden.

Interesse in zo’n duurzaamheidstraject? Informeer bij Rogier Zandijk van SPORT•GOUDA.

Bezoek de website