x
Energietransitie Ton Marlies Hageman09

ISDE subsidie Particulieren

Verduurzamen

De rijksoverheid stimuleert Nederlandse huishoudens en bedrijven om minder gas te gebruiken en meer duurzame warmte. Om pandeigenaren aan te moedigen energiebesparende maatregelen te nemen stelt de overheid geld beschikbaar. In 2021 is er € 124 miljoen budget beschikbaar.

ISDE subsidieWilt u een zonneboiler of warmtepomp aanschaffen voor uw huis? Mogelijk komt u in aanmerking voor de Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE). Deze regeling is beschikbaar voor zowel particulieren als zakelijke gebruikers. Hoeveel subsidie u per apparaat kunt ontvangen, hangt af van het soort apparaat.

Doel
De subsidie stimuleert Nederlandse huishoudens en bedrijven om meer gebruik te maken van duurzame alternatieven. Zo kunt u uw huis duurzaam verwarmen tegen lagere kosten. Samen besparen we energie en verminderen we de CO2-uitstoot.

ISDE voor particulieren
Schaft u een warmtepomp of zonneboiler aan voor uw huis, dan kunt u mogelijk een deel van de aanschafkosten terugkrijgen. Meer over de subsidie:

Klik hier voor meer info

De ISDE-regeling in beperkte mate nog beschikbaar

• particulieren
• buitenlandse particulieren met bijvoorbeeld een (vakantie)woning in Nederland
• zelfstandig ondernemers, woningcorporaties en bedrijven
• zakelijke partijen uit het buitenland die een apparaat in Nederland installeren
• gemeenten, provincies, openbaar lichaam als marktpartij of eigenaar of huurder van een (on)roerende zaak


Kijk voor meer inspiratie op Milieu Centraal.

Aanvragen

Het is mogelijk om subsidie aan te vragen voor maatregelen die uitgevoerd en betaald zijn vanaf 15 augustus 2019. Aanvragen kunnen vanaf 2 september worden ingediend op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Daar staat meer informatie over de energiebesparende maatregelen, de voorwaarden en het aanvraagproces van de subsidie.

Bezoek de website