x
Isoleren van de zolder Warmte terugwin ainstallatie Man en vrouw bij warmtepomp

ISDE subsidie Particulieren

ISDE subsidie voor eigenaren van een koopwoning

De rijksoverheid stimuleert Nederlandse huishoudens en bedrijven om minder gas te gebruiken en meer duurzame warmte. Ze stelt daarvoor subsidie beschikbaar. Deze ISDE subsidie kan nu ook aangevraagd worden wanneer je één maatregel neemt.

Investeringssubsidie nu ook bij één energiebesparende maatregel

Ben je eigenaar van een koopwoning? Dan kun je gebruik maken van de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) van de Rijksoverheid. Dat kan voor een investering in een (hybride) warmtepomp, zonneboiler, een aansluiting op een warmtenet, elektrische kookvoorziening en voor isolatiemaatregelen. Zoals isolatie van de gevel, van het dak, de vloer, spouwmuur- of glasisolatie.

In 2023 kun je ook subsidie aanvragen voor één isolatiemaatregel. Deze maatregel moet je wel hebben genomen na 1 april 2022. Je krijgt dan ongeveer 15% van de isolatiekosten aan subsidie. Neem je binnen 24 maanden een 2e (of meer) maatregelen? Dan wordt het subsidiebedrag voor de eerste isolatiemaatregel verdubbeld tot ongeveer 30% van de isolatiekosten. Deze percentages zijn een schatting.

Voorwaarden voor particulieren

Er gelden verschillende voorwaarden om in aanmerking te komen voor de ISDE. Zo moet de eigenaar in de de koopwoning wonen. De voorwaarden verschillen per maatregel. De subsidie wordt achteraf, binnen 24 maanden aangevraagd. Let op: voor zakelijke gebruikers gelden andere voorwaarden: zij vragen vooraf de subsidie aan.

Bezoek de website