x
Weerstation bovenop hoog gebouw

Regenmeter op het dak van het Huis van de Stad

Het klimaat verandert. Vooral ook in de stad kunnen we dat merken. Het wordt er veel warmer dan op het platteland. Dat lijkt leuk, maar het kan onaangenaam heet worden. Ook wordt de kans op flinke plensbuien groter ‒ met alle gevolgen van dien!

Meetnetwerk

Weerclub Gouda maakt een meetnetwerk met betrouwbare weerstations waarmee de gevolgen goed gemeten kunnen worden. Met die kennis kan de stad beter worden aangepast, zodat het leefbaar blijft. Gemeente Gouda is daar volop mee bezig. Vandaar dat ze wel een weerstation op het dak van het Huis van de Stad willen plaatsen! Het geplaatste weerstation levert voor het project betrouwbare informatie over onder meer temperatuur, neerslag, verdamping en zonnestraling.

Weerclub Gouda

Weerclub Gouda bestaat uit enthousiaste amateurs met een passie voor het weer en het klimaat. Op de basislocatie op de Kinderboerderij aan de Bloemendaalseweg geeft Weerclub Gouda voorlichting aan de Goudse inwoners. Ook worden veel weerlessen gegeven aan de bovenbouwklassen van het basisonderwijs. Kijk daarvoor op de website van weerclub Gouda. Bovendien worden alle meetgegevens via het internet gedeeld. Op de website Meteo-Gouda staat een overzicht van de digitale weerstations in Gouda. Zo kan iedereen precies zien waar het in Gouda nu het warmst of het koudst is of waar de meeste neerslag valt!