x
Zonnepanelen op een school Auto aan laadpaal

Zonne-energie zonder kosten vooraf

Ook huizenbezitters zonder dikke spaarrekening kunnen terecht bij diverse energieleveranciers en bijvoorbeeld het Duurzaam Bouwloket (energieloket van de gemeente Gouda) voor advies over zonne-energie. Zonnepanelen zijn namelijk óók te huur. Het hoge aankoopbedrag hoeft dus geen drempel meer te zijn. En stroom van je eigen zonnepanelen wordt al meteen goedkoper dan grijze stroom!

Er zijn regelmatig aanbiedingen, waarbij een zonnepanelenverhuurder een actie start om deze huurzonnepanelen onder de aandacht te brengen. Als je deelneemt, ben je verzekerd van een goed werkend systeem. Dat wil zeggen dat de verhuurder opdraait voor eventuele reparaties aan de zonnepanelen die bij zijn klanten op het dak liggen. Jijzelf als huurder dus niet. Zo kun je zonder investering en gedoe meteen duurzame energie produceren.

Zonnepanelen op een ander dak?

"Goudse Panelen" en "Waardstroom" zoeken nog naar grote daken in of rond Gouda, waardoor je kan profiteren van zonnestroom zonder dat de panelen op je eigen dak liggen. Je betaalt dan per eenheid energie die je afneemt.

Alles wordt elektrisch

Niet alleen voor de overstap naar schone stroom, maar ook voor aardgasvrij wonen bieden zonnepanelen een uitkomst. Zodra de gaskraan dichtgedraaid wordt, neemt ons elektriciteitsgebruik namelijk toe. Denk aan elektrisch koken, verwarmen en het opladen van je elektrische auto.
Een warmtepomp gebruikt best veel elektriciteit, samen met zonnepanelen is dit dus een goede combinatie.

De knop hieronder brengt je naar de site van de Consumentenbond.

Bezoek de website