x
Zwammen Oesterzwam kweekset

Zwammen kweken op koffiedik

Zelf oesterzwammen kweken

Met de Fungi emmer kan je op je eigen koffiedik oesterzwammen kweken. Het werkt met filterkoffie, koffiedik uit de percolator, de espressomachine en senseopads. Koffiedik is een universele en voedingrijke schimmelbodem.
De oesterzwam groeit er uitstekend op. Je werkt met kleine hoeveelheden koffie, dus je hoeft geen enorme koffieleut te zijn om dit te kunnen.
Ook opsparen van koffiedik is niet nodig; je doet gewoon af en toe wat koffiedik in de emmer. Heb je één of twee keer succesvol geoogst, dan kun je de weer opnieuw opstarten zonder dat je een nieuw zakje broed nodig hebt.
Het is nadrukkelijk geen wegwerpproduct.
Zo kan je doorlopend je eigen koffiedik omzetten in paddenstoelen.
De kweekemmers zijn via vele kanalen op internet te vinden en te bestellen.

Duurzaam

Wist je dat het produceren en consumeren van paddenstoelen veel milieuvriendelijker en duurzamer is dan vlees?
Paddenstoelen zetten voedingsstoffen 25 keer efficiënter om dan bij vleesproductie. Een extra reden om meer paddenstoelen te eten (en minder vlees).

Hoe smaken oesterzwammen?

Oesterzwammen zijn heerlijke paddenstoelen. Ze zijn lekker stevig, bevatten veel plantaardige eiwitten en hebben een mooie volle smaak.
Ze passen perfect in pasta en risotto, maar zijn ook heerlijk als basis voor soep of gewoon gebakken met wat olie, peper en zout. Een extra reden dus om meer paddenstoelen te eten en minder vlees. Hup, kweken die oesterzwammen... en eet smakelijk!