x
Geveltuin in Gouda Geveltuin in Gouda Geveltuin in Gouda Geveltuin in de wijk kort Haarlem in Gouda

70 nieuwe geveltuinen in Kort Haarlem

In de wijk Kort Haarlem heeft de gemeente de afgelopen tijd 70 geveltuinen aangelegd bij inwoners die dat wilden. Het belangrijkste doel is om beter met de gevolgen van klimaatverandering om te kunnen gaan. Planten geven verkoeling als het heet is en laten het water bij een hevige regenbui makkelijker wegzakken in de bodem. En dat is meer dan welkom in deze versteende wijk.

Samen met inwoners

De gemeente wil onze stad zoveel mogelijk vergroenen, maar dat kan ze niet alleen. Daar is ook echt de hulp van inwoners bij nodig. Daarom is het zo geweldig dat zoveel bewoners uit Kort Haarlem meedoen met dit project en nu een geveltuin hebben.

Meer geveltuinen

Begin april waren alle 70 tuintjes aangelegd en klaar om te vullen door de bewoners. Tijdens een informatieavond hoorden de inwoners van de tuinambassadeurs welke planten ze het beste kunnen kiezen. En bovendien tips voor planten die goed zijn voor bijen en voor het plaatsen van een regenton. Later dit jaar kunnen ook de bewoners uit andere delen van de wijk een geveltuin krijgen waar dat kan. Dat gebeurt dan samen met de riolerings- en ophogingswerkzaamheden. Zo wordt de wijk steeds groener en leefbaarder.

Zelf een geveltuin maken

Wil jij ook meer groen rond je huis? Kijk dan of je zelf ook een geveltuin aan kunt leggen. En geniet dan dit jaar nog van een prachtige gevel.