x
Vrouw en kinderen planten plantjes Man plant plantjes in boomspiegel Twee mannen bij boomspiegel Kruiwagen en planten bij boomspiegel Twee kinderen bij een stapel weggehaalde stenen

Bewoners Ida Hoeve maakten samen 3 groene boomspiegels

In de week van 30 september tot 8 oktober 2023 was het landelijke boomspiegelfeest. Tijdens deze week maakten inwoners het stukje grond onder de boom in hun straat groener. De gemeente Gouda deelde hiervoor samen met de tuinambassadeurs 85 pakketten met planten en bloembollen uit. De bewoners aan de Ida Hoeve gingen aan de slag met 3 bomen op hun plein.

Vergroten en vergroenen

Op het plein aan de Ida Hoeve ging jong en oud samen aan de slag. De bestaande boomspiegels werden vergroot en kregen planten en bloembollen. Bewoonster Annemarie: "Het pleintje hebben we met elkaar heel veel groener gemaakt. Er waren eerst veel stenen onder de bomen, die zijn nu weg. Daarvoor in de plaats staan er allemaal plantjes. Door dit samen te doen en te onderhouden, geeft het ook een saamhorigheidsgevoel en maken we ons plein nog mooier dan het al was."

Bewoners Ida Hoeven bij nieuwe boomspiegel

Samen met je buren

Groene boomspiegels hebben veel voordelen. Ze helpen bijen en vlinders, maken de straat beter klimaatbestendig, zijn mooi om te zien en brengen buren samen. Niet alleen een feestje voor de beestjes dus, maar ook voor buurtbewoners zelf. Want een boomspiegel aanplanten doe je niet alleen, maar samen met je buren. Een boomspiegel aanleggen is makkelijk, iedereen kan meedoen.