x
Voor en na beeld grijs wordt groen Voor en na beeld grijs wordt groen Voor en na beeld grijs wordt groen

Bewoners met groene ideeën gevraagd

Meer groen in de openbare ruimte... daar kan iedereen aan meehelpen. Bewoners kennen hun eigen omgeving het best en weten vast en zeker grijze plekken te vinden die ook groen kunnen zijn. De gemeente nodigt je daarom uit om groenideeën in te dienen. Je hoeft alleen maar het idee door te geven, daarna gaat de gemeente aan de slag.

Dien jouw idee in via de knop onderaan. Op de grijs-wordt-groen-pagina vind je tips en de link naar het digitale formulier. Na het indienen van een idee, neemt een medewerker van de gemeente contact op om dat idee ter plaatse te bekijken. Met die informatie gaat hij/zij met collega’s om tafel om te bespreken hoe ze het nieuwe groen kunnen aanleggen.

Jongeren planten boom

Een meerderheid van de Gouwenaars heeft niet zo vaak contact met de gemeente waardoor de drempel misschien wat hoger ligt om een idee in te dienen. Dat is niet nodig. De gemeente heeft deze webpagina in het leven geroepen om het inwoners zo gemakkelijk mogelijk te maken. Door het formulier in te vullen kunnen ideeën niet kwijtraken.

De gemeente probeert het zo simpel mogelijk te houden zodat ze snel tegels eruit kunnen halen. Op de site staan daarom ook tips voor mensen met een groen idee. Zo wordt snel duidelijk wat de bedoeling is en wat er mogelijk is in de stad.

Grijs wordt groen

De hoek G.Leeustraat en de Walvisstraat

Omdat Korte Akkeren één van de meest versteende en minst groene wijken is, krijgen ideeën uit die wijk voorrang bij behandeling. De wijk is net als Kort Haarlem, Gouda Noord, Kadenbuurt, Goverwelle en de Binnenstad genoemd in de Groenstructuurvisie. Maar: ieder idee van bewoners om een grijs gebied groen te maken wordt serieus bekeken. Uiteindelijk is het de bedoeling dat er duizenden tegels uitgaan en veel planten en bomen terugkomen. Groenvakken nemen regenwater op zodat er minder via de put weg hoeft. Groen houdt ook hitte tegen in de straat. Kortom: minder steen en meer groen!
(film februari 2020)

Heb je een grijze plek gevonden?

Vul dan even het formulier in, zo start je de vergroening.

Bezoek de website