x
Adh 20200205 MG 0890

Bewoners met groenideeën gevraagd

Meer groen in de openbare ruimte, daar kunt u mee helpen. Bewoners kennen hun eigen omgeving het best en weten vast grijze plekken te vinden die ook groen kunnen zijn. Gemeente Gouda nodigt u daarom uit om groenideeën in te dienen.

Dien uw idee in via de knop onderaan. Op de grijs-wordt-groen-pagina vindt u tips en de link naar het digitale formulier. Na het indienen van een idee, neemt een medewerker contact op om dat idee ter plaatse te bekijken. Met die informatie gaat hij met collega’s om tafel om het nieuwe groen te realiseren.

Adh 20200205 MG 1010

Een meerderheid van de Gouwenaars heeft niet zo vaak contact met de gemeente waardoor de drempel misschien wat hoger ligt om een idee in te dienen. Dat is niet nodig. De gemeente heeft de webpagina in het leven geroepen om het inwoners zo gemakkelijk mogelijk te maken. Door het formulier in te vullen kunnen ideeën niet kwijtraken.

De gemeente probeert het zo simpel mogelijk te houden zodat we snel tegels eruit kunnen halen. Op de site staan daarom ook tips voor mensen met een groen idee. Zo is snel duidelijk wat de bedoeling is en wat er mogelijk is in de stad.

Grijs wordt groen

Hoek G.Leeustraat/Walvisstraat


Omdat Korte Akkeren één van de meest versteende en minst groene wijken is, krijgen ideeën uit die wijk voorrang bij behandeling. De wijk is net als Kort Haarlem, Gouda Noord, Kadenbuurt, Goverwelle en de Binnenstad genoemd in de Groenstructuurvisie. Maar: ieder idee van bewoners om grijs groen te maken wordt serieus bekeken. Uiteindelijk is het de bedoeling dat er duizenden tegels uitgaan en veel planten en bomen terugkomen. Groenvakken nemen regenwater op zodat er minder via de put weg hoeft. Groen houdt ook hitte tegen in de straat. Kortom, minder steen is goed!

Idee indienen

Meedoen? Check www.gouda.nl/grijswordtgroen.

Bezoek de website