x
Rijtjeswoning zonnepanelen2 2

Hulp voor eigenaren bij isoleren en energie besparen

Astrid den haan ondertekening 20231025 MG 6156

Samenwerkingsovereenkomst getekend

Eigenaren van woningen worden buurt voor buurt geholpen bij het nemen van maatregelen om energie te besparen. Het Duurzaamheidsplatform Gouda, de Energiecoöperatie Gouda, de Goudse bedrijven Spit Projecten en Houtman aannemers én de gemeente Gouda hebben hiervoor op 25 oktober een samenwerkingsovereenkomst getekend.

De Energie Karavaan Gouda maakt het makkelijker voor eigenaren van koopwoningen om keuzes te maken. Of het nu gaat om isoleren of energie opwekken: eigenaren hoeven niet alles zelf uit te zoeken.

Hoe worden bewoners geholpen?

Een professionele begeleider van de Energiecoöperatie Gouda begeleidt de bewoners. De begeleider geeft onafhankelijke informatie over de te nemen maatregelen en over de mogelijkheden om deze te betalen. Zo helpt de begeleider bijvoorbeeld bij het samen met buurtbewoners aanvragen van subsidies.

Meerdere woningen tegelijk: efficiënt en goedkoper

Zeker als de woningen ongeveer dezelfde bouw hebben, is het slim om samen te verduurzamen. Daarom krijgen zo’n 100 tot 150 woningen in een buurt tegelijkertijd hulp. Eigenaren kunnen dan dezelfde maatregelen nemen voor hetzelfde type huis. Dit is vaak goedkoper dan wanneer ieder voor zich gaat investeren. Per buurt volgt een aanbod aan eigenaren van woningen. Natuurlijk bepaalt de bewoner uiteindelijk zelf.

Door lokale bedrijven: de Goudse Verduurzamingscombinatie

De uitvoering gebeurt vooral door lokale bouw- en installatiebedrijven. Dichtbij, vertrouwd en makkelijk te bereiken. De Goudse Verduurzamingscombinatie (V.O.F. i.o.) bestaat uit Spit projecten en Houtman aannemers. Zij hebben de samenwerking opgezocht en de overeenkomst ondertekend.

De Energie Karavaan Gouda: betrouwbaar en behulpzaam

De Energie Karavaan Gouda past bij het doel van de gemeente Gouda om in 2040 CO2-neutraal te zijn. Het is een initiatief van het DuurzaamheidsPlatform Gouda, in samenwerking met de Energiecoöperatie Gouda, de gemeente Gouda, Spit projecten en Houtman aannemers.

Op de foto: Teun Bokhoven (DPG), Léon van der Meij (EcG), Michiel Bunnik (wethouder), Wouter van Iterson (Spit projecten) Gert Houtman (Houtman aannemers), Michel Klijmij-van der Laan (wethouder)