x
Stadsgroen met speelplaats Albrechtsveld Gouda Bloeiende margrieten in tuin Aarbeien aan plant

De Futseltuin fijne speelplek, sier- en moestuin

Alexandra Cornelisse vertelt...

De Futseltuin is bereikbaar via de speeltuin naast het Filmhuis in de Lethmaetstraat of via het parkeerterrein met ingang Walvisstraat (tegenover Buurthuis de Walvis), of via een poort in de Herenstraat.

Deze tuin bestaat vanaf 2016. Het buurtproject is begonnen met een paar enthousiastelingen. "Niet alleen van de gemeente Gouda kregen we geld, maar ook via NL Doet en daar bovenop kwam nog een buurtprijs van de Lidl", aldus Alexandra. Het resultaat mag er zijn, het is begonnen met een braakliggend stuk grond met een grote berg aarde en zand. En nu is het een groen gebied in Korte Akkeren. Er groeien allerlei soorten planten waarvan er veel zelfs eetbaar zijn. Als de oogst binnen is dan wordt er 1x per maand veganistisch gekookt en met bewoners samen gegeten. Dat is een gezellige beloning van alle inspanningen.

Werken, genieten en spelen

Voor de kinderen is er speelgelegenheid in de vorm van paadjes en een grasveld.

Kom doe mee!

Het is volgens Alexandra wel een klus om buren jarenlang gemotiveerd te houden om mee te helpen: "er was even een dip, maar de laatste tijd gaat het weer goed, doordat 'Gouda Bruist' hielp om mensen te zoeken. Maar... wie graag mee wil helpen en Futselaar wil worden, kan er altijd nog bij! Goed voor je beweging en de gezelligheid".
Veel kinderen kunnen hier lekker met hun handen in de grond wroeten, meehelpen met de tuin, spelen in de speciale wigwams van wilgentakken, of rijden op hun fiets over het parcours. Dat is heel fijn in plaats van achter de computer zitten of rondhangen op straat.
Er is ook een Facebook-pagina van de Futseltuin.

Hieronder een indruk hoe het eruit ziet en hoe iedereen veel plezier heeft met deze tuin.