x
Ingang Noorderhout winter middel Tuin in hersftkleuren Andre van Kleinveld

Prachtige wandelingen rondom Gouda, van de stadsecoloog

Als je het groen opzoekt, werkt dat heel ontspannend en rustgevend. Wist je dat mensen die minstens 2 uur per week buiten zijn in een groene omgeving, zich gelukkiger en gezonder voelen?

Je hoeft niet ver weg, want in en om Gouda kun je een aantal prachtige wandelingen maken in het groen. Denk aan de Groene Wal, het Steinse Groen of groene plekjes in de Goudse binnenstad. André van Kleinwee (de Goudse stadsecoloog) heeft wandelingen samengesteld: "Natuur dicht bij huis". Een beschrijving van deze wandelingen vind je hieronder.

Je komt een boom tegen van honderd jaar oud, een geveltuintje met een vijgenboom, een gezamenlijke buurttuin of een klein straatje waar mensen samenwerken om er een groene oase van te maken en waar buren samenkomen.

"Ga lekker wandelen en beleef de natuur in en rond de stad. André van Kleinwee is zo enthousiast over zijn Gouda: van speciale varens in de kademuren tot de honderden kievitsbloemen en orchideeën die je in het voorjaar tegen kan komen. En van natuurlijk oevers tot de ontdekking van een roofvogel. Er zijn veel verschillende wandelingen, probeer er eens een uit!"

Download bestanden:

Wandeling Langs Groene Plekjes In De Goudse Binnenstad (6,475 MB) Natuurvriendelijk Tuinieren 2012 (1,534 MB) Steinse Groen (4,633 MB) Wandeling Over De Groene Wal (2,013 MB) De Ringslang 2013 (3,174 MB) Wandelingen Ecologische Groengebieden (3,526 MB) Groen boekje Muurplanten 2023 (3,051 MB) Wandeling Goudse Heempad (5,382 MB)