x
Persfoto Zowiezon Astrid den Haan

Feestelijke oplevering zonnedak basisschool De Oostvogel

Op 20 februari vond de feestelijke oplevering van het zonnedak bij basisschool De Oostvogel plaats. Margo Hondebrink, directeur van De Oostvogel, vindt het belangrijk om leerlingen te leren bewust met energie om te gaan. Dat was terug te zien in het programma. Leerlingen legden uit hoe zonnepanelen werken, lazen prachtige gedichten voor en deden een echte zonnedans.

Basisschool De Oostvogel is onderdeel van de Stichting de Groeiling. In totaal zijn door de Groeiling 800 zonnepanelen geïnstalleerd op 9 scholen in Gouda en omgeving. De panelen wekken samen ongeveer 275.000 kWh elektriciteit op. Dit is voldoende om deze scholen van energie te voorzien. De Groeiling krijgt hierbij steun van Zowiezon. Zowiezon is een initiatief van de Stichting Schooldakrevolutie en Eneco. Zij geven advies en begeleiding aan scholen voor het realiseren van zonnepanelen op het dak.

Wethouder Thierry van Vugt, Onderwijshuisvesting

”In Gouda zijn heel veel basisscholen met opgeteld veel, in de regel platte, daken. Mooi dat De Groeiling uit eigen beweging werkt aan het verduurzamen van haar daken. Dat is goed voor het klimaat en voor een lagere energierekening. Daardoor kan er meer geld naar het onderwijs zelf! Een voorbeeld voor andere scholen in de stad.”

Wethouder Michel Klijmij-van der Laan, Duurzaamheid & Energietransitie:

“De 800 panelen wekken samen ongeveer 275.000 kWh elektriciteit op. Dit is voldoende om de scholen van de Groeiling waarop deze zonnepanelen liggen van energie te voorzien. Zo gebruiken we de daken in de stad optimaal en dat is hard nodig in de energietransitie.”

Foto: Astrid den Haan