x
Perkplanten Raam met bordje Groen in achtertuin rijtjeswoning Componistenlaan Gouda met buurtgroen Buurttuin Vest Gouda

Groen Moet Je Doen projecten

Bekijk hoeveel groen er in Gouda is

Er zijn al heel wat inwoners zelf aan de slag gegaan: handen uit de mouwen, beetje omspitten, nieuwe aarde en inplanten maar....
Zie jij liever kleurrijk groen in plaats van het standaard gemeenteplantsoen? En wil je samen met je buren de buurt mooier maken? Dan kan!

Sfeer en betrokkenheid

De Groen Moet je Doen-regeling ondersteunt groene initiatieven van bewoners. Want deze buurtinitiatieven brengen sfeer en betrokkenheid in de buurt, en zijn goed voor insecten, vlinders en vogels. En een groene stad is goed voor alle bewoners en voor het verminderen van de CO2 uitstoot. Natuurlijk blijft het wel openbaar gebied. Dat houdt in dat een belangrijke voorwaarde is dat de buren je nieuwe tuintje kunnen waarderen en dat je geen overlast veroorzaakt. Zorg er ook voor dat er geen stekelige planten in de weg staan als voetgangers langs lopen.

Gratis advies

Samen met je buurtgenoten kan je beslissen hoe het perk wordt ingericht en welke bloemen en planten je daarvoor gebruikt. Gebruik je fantasie en probeer eens wat uit. Je kunt zelfs een moestuin aanleggen. En heb je echt weinig ervaring? Vraag dan een gratis advies van de tuinambassadeurs.

Doe ook mee. Bekijk de Groen-moet-je-doen-regeling.

Kadebuurt Groen Moet Je Doen