x
  • home
  •   Groen
Adh 2016 05 25 MG 2964 Jvm20150721 6722 Jvm20170509 7811c Jvm20020603 003

Gouda is de Bovenste Beste Bermbeheerder van Nederland!

Alle Goudse bermen zitten het hele jaar door vol met leven. En dat hebben we te danken aan bermbeheerder en stadsecoloog André van Kleinwee.
Hij heeft bijna een levenswerk gemaakt van het biologisch beheren van het groen in de stad.

Stadsecoloog André van Kleinwee

André zet zich al 40 jaar in voor de natuur, insecten en vlinders. In de jaren tachtig begon André met ecologisch bermbeheer en jaren later bloeien de Goudse bermen als nooit tevoren. Op sommige plekken groeien en bloeien er zelfs allerlei orchideeënsoorten. Collega Marieke van der Meer, productbeheerder Groen en Water, helpt André en zorgt voor het gewone onderhoud. Samen mochten zij de prijs voor BovensteBeste Bermbeheerder 2020 in ontvangst nemen.

Extra bijzonder

Dat de Goudse bermen er zo mooi bijstaan, is heel bijzonder volgens de jury van de prijs: “Alles groeit op veengrond, dat maakt het extra moeilijk om resultaat te boeken. Maar het kan dus wél. De aanhouder wint! Gouda is een voorbeeld voor andere gemeenten op rijke bodems!”

Gouden duo

Maartje van der Veen van de gemeente Gouda was één van de personen die André nomineerde. Maartje: “De bermen vormen dankzij de inzet van André één grote ecologische verbinding, ook met grote natuurgebieden in en rondom de stad. Marieke kijkt altijd praktisch of iets mogelijk is.”

Ook leuk: André houdt via Twitter @ecolooggouda fans en andere geïnteresseerden op de hoogte. Maartje doet dat via de sociale media kanalen van @gemeentegouda.
André heeft met al zijn kennis ook diverse wandelingen uitgezet, klik daarvoor op de button hieronder.

Kijk ook eens naar:

Prachtige wandelingen in en rondom Gouda