x
Astrid den haan 20240321 MG 0108 Astrid den haan 20240321 MG 0160 Astrid den haan 20240321 MG 9997

Start NK Tegelwippen Crabethstraat

Het jaarlijkse NK Tegelwippen gaat weer van start! Van 21 maart tot en met 31 oktober gaat Gouda de strijd aan met andere gemeenten om zoveel mogelijk tegels te vervangen door groen. Ook jij kan meedoen door aan de slag te gaan met de tegels in je voor-, achter- of geveltuin. Vorig jaar heeft Gouda in totaal bijna 42000 tegels gewipt en eindige op de 4e plaats van de middelgrote steden. Dit jaar willen we natuurlijk winnen!

Prettiger leven

Een groene stad is een leefbare stad. Met meer groen is het prettiger en gezonder leven. Daarnaast helpt groen tegen de gevolgen van klimaatverandering, zoals wateroverlast en hitte. Hoe minder stenen, hoe koeler het wordt en hoe minder wateroverlast. Meer ruimte voor groen is ook beter voor de planten en dieren. Laten we ook dit jaar met elkaar Gouda nog groener maken!

Grijs wordt groen in Crabethstraat

Als start van de actie wipte de wethouder Michel Klijmij - Van der Laan donderdag 21 maart de eerste tegel bij het grijs-wordt-groen idee aan de Crabethstraat. Hier komt een mooie groenstrook langs de gevel van het gebouw van de Goudse Verzekeringen. Daarnaast plaatsen we ook een heg tegen de gevel. Dit geeft het gebouw een groene uitstraling en zorgt voor een mooi uitzicht voor de bewoners van de Crabethstraat. Van de gewipte tegels maken we een insectenhotel.

Doe mee!

Is jouw tuin vooral betegeld? Doe dan mee en vervang tegels door planten. Of leg een geveltuin aan. Je kunt ook samen met de buren tegels wippen en er een leuke buurtactiviteit van maken. Geef het aantal gewipte tegels door via de website van NK Tegelwippen, dan tellen ze mee voor de wedstrijd. Bewoners maken kans op verschillende prijzen. Tegels die u vervangt door groen kunt u op laten halen door de tegeltaxi.

Ziet jij ook kansen voor minder stenen en meer groen in de openbare ruimte van je wijk? Bijvoorbeeld door stenen te vervangen door een bloemenperk? Stuur dan jouw grijs-wordt-groen idee naar de gemeente.

Kijk ook eens naar:

Kies voor een groene tuin "Als er eenmaal een tegel uit is, kun je niet meer ophouden"