Vlindercursus

18 juli 2018

3 avonden en 3 excursies

Ze vormen een onuitputtelijke bron van inspiratie voor schrijvers, schilders, dichters en  tekenaars: vlinders. Altijd al meer willen weten over deze graag geziene insecten en hun fascinerende gedaanteverwisseling, vormenrijkdom en kleuren? Tijdens een mini-cursus van drie avonden en drie excursies maak je kennis met verschillende boeiende aspecten van het vlinderleven. De theorieavonden worden gegeven door Kars Veling van de Vlinderstichting. Hij heeft vorig jaar met veel enthousiasme een libellencursus gegeven. De excursies worden geleid door Goof Overbeek, Nel Kempers en Kees Hendriks.

Programma:
Woensdag 18 juli: theorieavond
Zaterdag 21 juli: excursie naar het Loetbos
Woensdag 1 augustus: theorieavond
Zaterdag 4 augustus: excursie naar Meyendel
Woensdag 15 augustus: theorieavond
Zaterdag 18 augustus: excursie (nog onbeslist)

De theorieavonden zijn van 20.00 tot 22.00 uur en worden gegeven in het informatiecentrum Heempad. De excursies zijn van 12.00 uur tot 16.00 uur, behalve de excursie naar Meyendel, die de hele dag duurt. Bij slecht weer wordt de excursie een week uitgesteld. De cursus wordt georganiseerd door KNNV afdeling Gouda samen met IVN IJssel en Gouwe. Het cursusgeld bedraagt € 30,- voor leden van KNNV, IVN en Heemtuin en € 45,- voor niet-leden. Je kunt je opgeven bij Jan Uilenbroek, email: j.uilenbroek@hccnet.nl, tel. 0182-61 80 37.

Tip het platform!

Deze website is een platform voor alle doeners. Voor de vele kennisbedrijven die de uitdagingen van Gouda, de compacte stad, aangaan. Voor de vele organisaties die hun nek uitsteken om het anders te doen. En voor de vele inwoners die zich inzetten om hun stad groen, schoon en leefbaar te houden.

Heb je ook een groen idee en zoek je mensen? Heeft jouw bedrijf duurzaam nieuws voor Gouda? Wil je anderen enthousiasmeren voor jouw project?

Laat het ons weten! Stuur je informatie naar: redactie@maakgoudaduurzaam.nl. Wij nemen graag contact met je op!