De gemakken en ongemakken van elektrisch rijden 4

4 september 2018

Door Pauline van Norden

Elektrisch rijden, wel of niet? Je zit goed qua bijtelling en de auto’s zijn zuinig in het gebruik. Maar hoe zit het met de actieradius? Hoe makkelijk vind je een beschikbare laadpaal, en hoe lang duurt het opladen zelf? Pauline van Norden, duurzaamheidsmakelaar in Gouda, is elektrisch gaan rijden, en blogt over de gemakken en ongemakken van haar auto.

Ik rij alweer enkele maanden elektrisch en het bevalt me uitstekend. Twee, drie stappen vooruitdenken is bijna mijn tweede natuur geworden. Waar kan ik laden? En wanneer? Meestal kan ik het zó regelen dat Zoë precies tijdens een overleg aan de paal hangt. Zodat ik daarna vol energie de weg op kan. Mijn angst om ergens in de polder in het stikdonker ‘leeg’ aan de kant van de weg te staan is dus ongegrond gebleken. En hopelijk blijft dat ook zo, want de dagen worden al korter …

Elektrisch rijden: beter voor je gezondheid!

Weet je wat ik nou vooral zo héérlijk vind van elektrisch rijden? Ik hoef nóóit meer naar een tankstation! Dat is een plek waar ik altijd het liefst weer weg wil. Het wachten op een lege pomp alleen al is vervelend. Maar dan stap je naar binnen om af te rekenen: snoep, koek en chocola waar je maar kijkt. Alles wat ongezond is gaapt je daar aan. Zelfs bij het afrekenen ben je niet veilig: of je misschien die lekkere aanbieding nog wil? Mijn conclusie is dus: een elektrische auto is goed voor je gezondheid (en voor je portemonnee …). 

Tip het platform!

Deze website is een platform voor alle doeners. Voor de vele kennisbedrijven die de uitdagingen van Gouda, de compacte stad, aangaan. Voor de vele organisaties die hun nek uitsteken om het anders te doen. En voor de vele inwoners die zich inzetten om hun stad groen, schoon en leefbaar te houden.

Heb je ook een groen idee en zoek je mensen? Heeft jouw bedrijf duurzaam nieuws voor Gouda? Wil je anderen enthousiasmeren voor jouw project?

Laat het ons weten! Stuur je informatie naar: redactie@maakgoudaduurzaam.nl. Wij nemen graag contact met je op!