Arriva

Vergroen je reis, doneer een boom

Arriva heeft in Zuid-Holland ‘Samen voor Groen’ geïntroduceerd. Een programma waarin het openbaarvervoerbedrijf samen met zijn reizigers zo veel mogelijk bomen spaart én plant. Bomen nemen namelijk CO2 op uit de atmosfeer. Dus met iedere boom die geplant wordt,  komen we weer een stap verder in de richting van CO2-neutraal reizen! Tegelijkertijd wordt je leefomgeving zo ook letterlijk groener. Je kunt op twee simpele manieren meesparen voor bomen: je kunt een speciaal busabonnement afsluiten waarmee je automatisch en bijna onopgemerkt spaart, maar ook eenvoudig online doneren, net zo veel en vaak als je wilt. 

De handige rekentool helpt je te schatten voor welk bedrag je CO2-neutraal reist. Voor iedere 10 euro komen er twee bomen bij. De aanplant en het onderhoud van de bomen wordt verzorgd door Staatsbosbeheer; Stichting Trees for All coördineert het plantprogramma. Reis je van en/of naar Gouda met de bus, doe dan mee!

Tip het platform!

Deze website is een platform voor alle doeners. Voor de vele kennisbedrijven die de uitdagingen van Gouda, de compacte stad, aangaan. Voor de vele organisaties die hun nek uitsteken om het anders te doen. En voor de vele inwoners die zich inzetten om hun stad groen, schoon en leefbaar te houden.

Heb je ook een groen idee en zoek je mensen? Heeft jouw bedrijf duurzaam nieuws voor Gouda? Wil je anderen enthousiasmeren voor jouw project?

Laat het ons weten! Stuur je informatie naar: redactie@maakgoudaduurzaam.nl. Wij nemen graag contact met je op!