KNNV afd. Gouda e.o.

Ontdek de natuur bij jou in de buurt

KNNV (Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging) afd. Gouda e.o. is een vereniging voor veldbiologie met als motto 'Ontdek de natuur bij jou in de buurt'. Ze is een van de 53 afdelingen van de landelijke KNNV. De vereniging heeft drie doelstellingen: natuurbeleving, natuurstudie en natuurbescherming. De KNNV probeert de beleving van de natuur te bevorderen door het aanbieden van lezingen, cursussen en excursies. De natuurstudie vindt plaats in de zeven werkgroepen. In de werkgroep Natuurbescherming worden ontwikkelingen in de regio kritisch gevolgd. De natuur in de regio Gouda staat onder druk door toenemende verstedelijking, intensieve veehouderij, peilverlaging, enz. De werkgroep probeert via acties negatieve ontwikkelingen te keren. Als je interesse hebt in een van de activiteiten, bezoek dan de website voor het actuele overzicht van lezingen, excursies en cursussen.

Tip het platform!

Deze website is een platform voor alle doeners. Voor de vele kennisbedrijven die de uitdagingen van Gouda, de compacte stad, aangaan. Voor de vele organisaties die hun nek uitsteken om het anders te doen. En voor de vele inwoners die zich inzetten om hun stad groen, schoon en leefbaar te houden.

Heb je ook een groen idee en zoek je mensen? Heeft jouw bedrijf duurzaam nieuws voor Gouda? Wil je anderen enthousiasmeren voor jouw project?

Laat het ons weten! Stuur je informatie naar: redactie@maakgoudaduurzaam.nl. Wij nemen graag contact met je op!