Liesbeth Sikken

Verrassend hergebruik van materialen

Gebruikt materiaal hergebruiken en tegelijkertijd de hoeveelheid plastic afval terugdringen. Dat doet Liesbeth Sikken. Zo maakt ze van de stof van kapotte paraplu’s duurzame, opvouwbare tasjes die je makkelijk mee kunt nemen. Zodat je nooit meer een plastic tas hoeft te kopen als je boodschappen doet. Heb jij ook een kapotte paraplu? Zet hem dan in de gifgroene bak naast de draaideur van het Huis van de Stad. Heb je trouwens weleens bedacht dat je van lege melkpakken poefjes kunt maken? Met een bekleding van kapotte spijkerbroeken of andere gezellige lapjes maakt Liesbeth er een trendy zitmeubeltje van. Van restjes 'wol' maakt ze kleine wiegenpopjes en van oude routekaarten, stadsplattegronden en covers van tijdschriften vouwt ze enveloppen. En oude videobanden kunnen nog gebruikt worden om bloempotten van te maken. Bij Liesbeth doe je altijd ideeën op!

Tip het platform!

Deze website is een platform voor alle doeners. Voor de vele kennisbedrijven die de uitdagingen van Gouda, de compacte stad, aangaan. Voor de vele organisaties die hun nek uitsteken om het anders te doen. En voor de vele inwoners die zich inzetten om hun stad groen, schoon en leefbaar te houden.

Heb je ook een groen idee en zoek je mensen? Heeft jouw bedrijf duurzaam nieuws voor Gouda? Wil je anderen enthousiasmeren voor jouw project?

Laat het ons weten! Stuur je informatie naar: redactie@maakgoudaduurzaam.nl. Wij nemen graag contact met je op!