x
Gem201703 Mgd Agenda Samenwerking Knnv En Ivn 2

Samen voor meer groen in de buurt!

De natuurverenigingen KNNV en het IVN hebben groenactiviteiten overgenomen van de gemeente Gouda. Samen gaan we voor meer groen in de buurt!
De gemeente heeft vele jaren voor haar inwoners groenexcursies en natuur-inloopmiddagen verzorgd in het infocentrum Heempad aan de Bloemendaalseweg. De natuurverenigingen KNNV (Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging) en het IVN IJssel en Gouwe hebben deze groenactiviteiten overgenomen. De verenigingen krijgen de beschikking over het infocentrum, zodat die een groenfunctie houdt.

Een van de activiteiten is operatie Steenbreek: ‘Tegels eruit en planten erin’. Te veel bestrating in tuinen zorgt namelijk voor problemen tijdens hoosbuien en aanhoudende droogte, vermindering van biodiversiteit en opwarming van de stad. Met de actie Steenbreek wordt iedereen opgeroepen om tuinen te vergroenen. Regelmatig zijn er acties, zodat mensen een tegel in kunnen leveren en daar een tegoedbon voor terug krijgen ter waarde van 5,- euro voor vaste planten.

Tuin op de schop
Het vroege voorjaar is een uitstekende periode om verschillende vaste planten en heesters aan te planten. En hoe en wanneer snoei je de vlinderstruik of de rozen? Al je vragen over het voorjaarswerk in de tuin kun je stellen aan de vrijwilligers van het KNNV en IVN.

Bij de gemeente staat André van Kleinwee, stedelijk ecoloog van de gemeente, klaar om je antwoord te geven. Hij is schrijver van het boek ‘Natuur dichtbij huis’. Het boek geeft inzicht in het ecologisch beheer in Gouda en een apart hoofdstuk in het boek gaat over de natuurtuin. Stel je vraag op: duurzaam@gouda.nl
André houdt via Twitter @ecolooggouda fans en andere geïnteresseerden op de hoogte. Maartje van der Veen doet dat via de social media kanalen van @gemeentegouda