x
Gouda energie Löwik IMG klein Hybride warmtepomp Energietransitie Ton Marlies Hageman03

Warmtepompen - Informatie avond 29 juni

woensdag 29 juni 2022, 20:00 - 22:00 uur
Sociëteit Concordia

Illustration

Warmtepompen staan volop in de belangstelling. Hoe werkt zo'n apparaat eigenlijk, wat bespaar je ermee en past dat bij elk huis?

Er zijn warmtepompen die werken met warmte uit de lucht en andere weer warmte uit water. Een warmtepomp is een soort van omgekeerde koelkast, daarvan zijn we gewend dat die warme lucht binnen haalt en omzet naar koude lucht. Een warmtepomp werkt precies andersom, die werkt van kou naar warmte. Er zijn grote en kleine, opvallende en minder opvallende modellen.

Een aparte vorm is een hybride warmtepomp. Die kan je gebruiken naast je CV-ketel. Daarmee kan je veel gaskosten besparen. De CV-ketel gaat dan alleen werken als het heel koud is en de warmtepomp het alleen niet aan kan. Let wel op: sommige hybride modellen kan je ook nog gebruiken als je helemaal van het aardgas af gaat en bij andere eenvoudige modellen moet je wanneer je overstapt op aardgasvrij de warmtepomp helemaal vervangen.

Wil je er meer van weten?

Kom dan 29 juni om 20.00 uur naar sociëteit Concordia (Westhaven 27, Gouda) voor een informatiesessie van het energienetwerk Gouda over warmtepompen.

Iedereen is welkom! De bijeenkomst duurt van 20.00 - 22.00 uur.
Omdat ze graag willen weten hoeveel mensen er komen, zou het fijn zijn als je van tevoren even aangeeft dat je komt.
Meld je aan