Truien aan en sjaals om op Het Schateiland

27 januari 2018

Doe ook mee aan Warmetruiendag!

Elk jaar weer gaat Nederland energieverspilling te lijf: door de verwarming lager te zetten en energiebesparingssuccessen te delen. Op vrijdag 2 februari 2018 vieren we weer Warmetruiendag! Obs Het Schateiland (wijk Bloemendaal) doet ook mee. Alle kinderen trekken vrijdag hun mooiste dikke trui aan en nemen hun sjaal, muts en handschoenen mee. En dan gaat de verwarming een paar graden lager … Op donderdag en vrijdag staat de dag in het teken van energiebesparing en duurzaamheid: de leerlingen vertellen over hun mooiste trui en schrijven teksten of gedichten over het milieu. Het Schateiland blijft immers de School vol Verhalen! Binnenkort laten we de foto’s zien en vertellen leerlingen wat ze ervan vonden.


Huis van de Stad
Overigens gaat de verwarming in het Huis van de Stad ook wat lager. Ook meedoen? Het is heel simpel: zet de verwarming lager, trek een warme trui aan en bespaar gezellig en comfortabel 6% energie - en dus 6% CO2 - per graad!

Tip het platform!

Deze website is een platform voor alle doeners. Voor de vele kennisbedrijven die de uitdagingen van Gouda, de compacte stad, aangaan. Voor de vele organisaties die hun nek uitsteken om het anders te doen. En voor de vele inwoners die zich inzetten om hun stad groen, schoon en leefbaar te houden.

Heb je ook een groen idee en zoek je mensen? Heeft jouw bedrijf duurzaam nieuws voor Gouda? Wil je anderen enthousiasmeren voor jouw project?

Laat het ons weten! Stuur je informatie naar: redactie@maakgoudaduurzaam.nl. Wij nemen graag contact met je op!