Gouda behaalt derde plaats in tweede ronde Energy Battle!

27 december 2017

Het tweede Goudse team schopt het tot de derde plek!

Tijdens de eerste ronde behaalde de Goudse ambtenaren al een vierde plaats. Het tweede Goudse team heeft het zelfs tot de derde plek geschopt! Het team, bestaande uit 10 enthousiaste Gouwenaren, heeft op elektra gemiddeld 19% en op gas gemiddeld 7% weten te besparen. 

Deze besparingen hebben zij o.a. behaald door halogeenlampen te vervangen door LED-lampen, door minder lang te douchen en door verlichting niet onnodig te laten branden. Om inzicht te krijgen in hun stroomverbruik maakten de deelnemers gebruik van de Wattcher. Het display laat het actuele verbruik zien. Familie de Lange zag met behulp van de Wattcher dat de waterkoker erg veel stroom verbruikt: “De waterkoker stond overdag regelmatig op te warmen voor een kopje thee. Nu verwarmen we nog maar één of twee keer, met een thermoskan ernaast!”

Na de kerstvakantie gaat het derde en laatste team de eindsprint inzetten. Dit team zal bestaan uit leerlingen van basisschool de Carrousel. Op naar de eerste plaats! 

Tip het platform!

Deze website is een platform voor alle doeners. Voor de vele kennisbedrijven die de uitdagingen van Gouda, de compacte stad, aangaan. Voor de vele organisaties die hun nek uitsteken om het anders te doen. En voor de vele inwoners die zich inzetten om hun stad groen, schoon en leefbaar te houden.

Heb je ook een groen idee en zoek je mensen? Heeft jouw bedrijf duurzaam nieuws voor Gouda? Wil je anderen enthousiasmeren voor jouw project?

Laat het ons weten! Stuur je informatie naar: redactie@maakgoudaduurzaam.nl. Wij nemen graag contact met je op!