Gouds Sustainable Food Event op 10 oktober 2018

29 augustus 2018

Anders eten, langer genieten

Lekker eten en oog voor de aarde! Wil jij ervaren hoe dat samen gaat? Kom dan op woensdagavond 10 oktober naar het Gouds Sustainable Food Event in het Wellantcollege. Eet mee met een lekker driegangendiner van producten uit de omgeving van Gouda. Leer wat  ‘goed’ eten is waar jij en onze planeet langer van kunnen genieten. En maak concrete keuzes die je de volgende dag meteen  kunt toepassen. 

Programma

Het programma bestaat uit twee delen. Om te beginnen kun je genieten van de driegangenstreekmaaltijd, van 18.30 tot 19.30 uur, klaargemaakt door de eco-leerlingen van het Wellantcollege met producten via Rechtstreex. Daarna is er koffie en thee met wat lekker duurzaams erbij van Gouds Lunchcafé curcuma en winkel & lunchroom Your Foodprint. Het tweede deel van de avond start om 20.00 uur. Hanneke van Ormondt van Urgenda vertelt hoe het nu precies zit met duurzaam eten en Adrian de Groot Ruiz van True Price laat zien dat de prijs die jij betaalt voor eten en drinken vaak niet echt de prijs is die jouw voedsel kost.

Zelf kun je testen wat jij al van duurzaam eten weet ‒ of misschien juist niet ‒ in een uitdagende pubquiz. Kennis is niet nodig ‒ je kunt juist een hoop opsteken! Daarna help jij jezelf en anderen bij het maken van goede keuzes. Geen vage goede voornemens, maar dingen waar je de dag erna gelijk al mee kunt beginnen.

Aanmelden

Voor de streekmaaltijd moet je je wel even vóór 1 oktober aanmelden. Het aantal plekken is beperkt en vol is vol, dus doe het snel! De maaltijd kost  € 7,50 p.p., voor scholieren en studenten € 5,-. Je kunt alleen contant betalen.  De rest van het programma is vrij toegankelijk en gratis. Inloop tussen 19.30 en 20.00 uur.

Locatie

Wellantcollege, Ronsseweg 555, Gouda
Het Gouds Sustainable Food Event is een initiatief van de Raad van Kerken Gouda, het Humanistisch Verbond, Fairtrade Gouda, IVN en NIVON in samenwerking met het Wellantcollege en gemeente Gouda. Het is een vervolg op de succesvolle Duurzaamheidsdag Gouda van oktober 2017 in het Coornhert Gymnasium.

Oproep: stuur je recept in!

Hoe kun je lekker duurzaam koken? En blijven variëren? Altijd fijn om een paar rake voorbeelden bij de hand te hebben, toch? Daarom maken we voor alle bezoekers aan de Duurzaamheidsdag een digitaal boekje met recepten van bekende en minder bekende Gouwenaren. Heb jij ook een eenvoudig maar lekker recept zonder vlees? Een goede tip voor een lekkere vleesvervanger? Of een fijn ingrediënt waarmee je veel kunt doen? Stuur je vegetarische kooktips en recepten vóór 30 september naar: duurzaamreceptgouda@gmail.com.

                                                                                                                                                                                

Tip het platform!

Deze website is een platform voor alle doeners. Voor de vele kennisbedrijven die de uitdagingen van Gouda, de compacte stad, aangaan. Voor de vele organisaties die hun nek uitsteken om het anders te doen. En voor de vele inwoners die zich inzetten om hun stad groen, schoon en leefbaar te houden.

Heb je ook een groen idee en zoek je mensen? Heeft jouw bedrijf duurzaam nieuws voor Gouda? Wil je anderen enthousiasmeren voor jouw project?

Laat het ons weten! Stuur je informatie naar: redactie@maakgoudaduurzaam.nl. Wij nemen graag contact met je op!