Tijd voor groen

13 april 2018

Het is lente!

Het zonnetje is terug en de bloemen bloeien. We trekken allemaal naar buiten om er volop van te genieten. Een mooi moment om te zorgen voor extra groen om je heen! Daarom besteden we op Maak Gouda Duurzaam deze maand extra veel aandacht aan het thema ‘groen’.

Weet je dat een groene tuin goed is voor jou en voor de natuur? Een groene omgeving vergroot ons gevoel van welzijn. Daarbij zorgt een groene tuin voor een betere luchtkwaliteit, vermindert het de hittestress in de stad en is het goed voor de biodiversiteit. In een groene tuin kan regenwater kan meteen de grond in, waardoor we minder problemen krijgen bij hoosbuien! Kortom, tegels eruit, groen erin. Sluit je aan bij Operatie Steenbreek!

Jeuken jouw handen om ook eens aan de slag te gaan met het gemeenteplantsoen? Dan kan! De Groen Moet Je Doen-regeling ondersteunt die groene initiatieven.

Tip het platform!

Deze website is een platform voor alle doeners. Voor de vele kennisbedrijven die de uitdagingen van Gouda, de compacte stad, aangaan. Voor de vele organisaties die hun nek uitsteken om het anders te doen. En voor de vele inwoners die zich inzetten om hun stad groen, schoon en leefbaar te houden.

Heb je ook een groen idee en zoek je mensen? Heeft jouw bedrijf duurzaam nieuws voor Gouda? Wil je anderen enthousiasmeren voor jouw project?

Laat het ons weten! Stuur je informatie naar: redactie@maakgoudaduurzaam.nl. Wij nemen graag contact met je op!