Verwarmen zonder gas bij de WoonWijzerWinkel

29 november 2017

Themadag WoonWijzerWinkel, zaterdag 9 december 2017

In veel Nederlandse woningen werkt de verwarming op fossiele energie zoals aardgas, waardoor we gezamenlijk zorgen voor een te hoge CO2-uitstoot. Om de CO2-uitstoot  zoveel mogelijk te beperken, bereiden gemeenten zich op dit moment voor om de juiste stappen te kunnen zetten in de richting van gasloos wonen. De vertrouwde cv-ketel op gas zal stap voor stap vervangen worden door elektrische warmtepompen en stadsverwarming via warmtenetten. Ben je benieuwd naar wat je zelf al kunt doen om deze overstap te kunnen maken en wat het je kan opleveren?


Wat kun je verwachten?
Op de themadag over verwarmen zonder gas kom je alles te weten over het op een energiezuinige en duurzame manier verwarmen van je huis door bijvoorbeeld het gebruik van een (hybride) warmtepompsysteem, elektrische verwarming of biomassa. Wist je dat meer dan de helft van je energierekening bestaat uit kosten voor verwarming en het gebruik van warm water? Wanneer je kiest voor een duurzame manier van verwarmen, bespaar je flink op je energierekening en draag je direct bij aan de bescherming van ons klimaat.


De adviseurs van de WoonWijzerWinkel vertellen je graag meer over de diverse oplossingen waarmee je je huis op een duurzame manier kunt verwarmen. Daarbij kun je de permanent tentoongestelde totaaloplossingen van dichtbij bekijken in onze hal.

Programma:
09.00 – 09.30 uur: inloop met koffie & thee
09.30 – 10.00 uur: introductie verwarmen zonder gas
10.00 – 10.30 uur: presentatie over biomassa
10.30 – 11.00 uur: presentatie over elektrisch verwarmen
11.00 – 11.30 uur: presentatie over warmtepompen
11.30 – 13.00 uur:  mogelijkheid tot rondlopen in de hal en het stellen van vragen bij de verschillende opstellingen   

De themadag kent een vrije inloop. Je bent van harte welkom om aan te haken bij de presentatie(s) van je keuze. 

Aanmelden

Meld je aan voor de themadag van de WoonWijzerWinkel.

De WoonWijzerWinkel

De WoonWijzerWinkel is het regionale, onafhankelijke energieloket voor energiebesparing voor 24 gemeenten in de regio Rijnmond en Haaglanden. Voor betrouwbaar objectief advies over isoleren en andere energiebesparende maatregelen moet je bij de WoonWijzerWinkel zijn!
 

Tip het platform!

Deze website is een platform voor alle doeners. Voor de vele kennisbedrijven die de uitdagingen van Gouda, de compacte stad, aangaan. Voor de vele organisaties die hun nek uitsteken om het anders te doen. En voor de vele inwoners die zich inzetten om hun stad groen, schoon en leefbaar te houden.

Heb je ook een groen idee en zoek je mensen? Heeft jouw bedrijf duurzaam nieuws voor Gouda? Wil je anderen enthousiasmeren voor jouw project?

Laat het ons weten! Stuur je informatie naar: redactie@maakgoudaduurzaam.nl. Wij nemen graag contact met je op!