Weerstation op het dak van het Huis van de Stad

18 april 2019

Meten is weten

Het klimaat verandert. Vooral ook in de stad kunnen we dat merken. Het wordt er veel warmer dan op het platteland. Dat lijkt leuk, maar het kan onaangenaam heet worden. Ook wordt de kans op flinke plensbuien groter ‒ met alle gevolgen van dien!

Meetnetwerk
Weerclub Gouda maakt een meetnetwerk met betrouwbare weerstations waarmee de gevolgen goed gemeten kunnen worden. Met die kennis kan de stad beter worden aangepast, zodat het leefbaar blijft. Gemeente Gouda is daar volop mee bezig. Vandaar dat ze wel een weerstation op het dak van het Huis van de Stad willen plaatsen! Het geplaatste weerstation levert voor het project betrouwbare informatie over onder meer temperatuur, neerslag, verdamping en zonnestraling.

Weerclub Gouda
Weerclub Gouda bestaat uit enthousiaste amateurs met een passie voor het weer en het klimaat. Op de basislocatie op de Kinderboerderij aan de Bloemendaalseweg geeft Weerclub Gouda voorlichting aan de Goudse inwoners. Ook worden veel weerlessen gegeven aan de bovenbouwklassen van het basisonderwijs. Kijk maar eens op www.weerclubgouda.nl. Bovendien worden alle meetgegevens via het internet gedeeld. Op https://www.meteo-gouda.nl/wee... staat een overzicht van de digitale weerstations in Gouda. Zo kan iedereen precies zien waar het in Gouda nu het warmst of het koudst is, of waar de meeste neerslag valt!

Tip het platform!

Deze website is een platform voor alle doeners. Voor de vele kennisbedrijven die de uitdagingen van Gouda, de compacte stad, aangaan. Voor de vele organisaties die hun nek uitsteken om het anders te doen. En voor de vele inwoners die zich inzetten om hun stad groen, schoon en leefbaar te houden.

Heb je ook een groen idee en zoek je mensen? Heeft jouw bedrijf duurzaam nieuws voor Gouda? Wil je anderen enthousiasmeren voor jouw project?

Laat het ons weten! Stuur je informatie naar: redactie@maakgoudaduurzaam.nl. Wij nemen graag contact met je op!