Dakisolatie

Een geïsoleerd dak boven je hoofd  

Weet je dat de meeste energie verloren gaat via het dak? Voor een gemiddelde eengezinswoning kan dat verlies oplopen tot een verspilling van wel € 660,- per jaar. Wat de beste manier is om het dak van je woning te isoleren, hangt af van het type dak en de ruimte aan de binnen- en/of buitenzijde. Als de zolder niet als leefruimte gebruikt wordt, kan het  isoleren van de zoldervloer ook een goede optie zijn. 

Wat levert het je op? 

Op basis van een tussenwoning van 65 m2:

• Gemiddelde kosten: circa € 60,- per m2 

• Besparing per jaar: € 640,- tot € 780,- 

• Terugverdientijd (zonder subsidies): 6 tot 8 jaar 

• Extra comfort: 3 sterren

• Besparing in CO2: 1.932 kg per jaar 

• Gelijk aan: 4 x vliegtuigretour Schiphol-Rome

Financieringsmogelijkheden

Verenigingen van eigenaren (VvE’s) kunnen subsidie ontvangen via RVO als zij twee of meer energiebesparende maatregelen uitvoeren. VvE's maar ook individuele eigenaren kunnen ook gebruikmaken van de SVn Energiebespaarlening (maximaal € 25.000,- met lage rente via het Nationale Energiebespaarfonds).

Lees meer tips!

Tip het platform!

Deze website is een platform voor alle doeners. Voor de vele kennisbedrijven die de uitdagingen van Gouda, de compacte stad, aangaan. Voor de vele organisaties die hun nek uitsteken om het anders te doen. En voor de vele inwoners die zich inzetten om hun stad groen, schoon en leefbaar te houden.

Heb je ook een groen idee en zoek je mensen? Heeft jouw bedrijf duurzaam nieuws voor Gouda? Wil je anderen enthousiasmeren voor jouw project?

Laat het ons weten! Stuur je informatie naar: redactie@maakgoudaduurzaam.nl. Wij nemen graag contact met je op!